Terug
Hoe word je Padi Instructeur?

"Ik ben duikinstructeur.....". Dat klinkt toch tot de verbeelding vind je niet? Toch is het traject om van je hobby je beroep te maken zeker te overzien. Uiteraard word je duikinstructeur van ' s werelds grootste duikorganisatie die er bestaat zodat de kansen op de arbeidsmarkt voor jou het grootste zijn. Padi instructeurs vinden hun weg in Nederland, maar ook in het buitenland, bij talloze duikscholen en verenigingen. Ga op avontuur als Padi duikinstructeur en ga werken bij de duikschool waar je laatst je vakantie doorbracht. Ga zelfstandig lesgeven in de duikschool waar je zelf bent opgeleid. Het is slechts een klein stapje.


Wie kan er meedoen aan een instructeursopleiding?

Ben je Divemaster, Assistent instructeur of driester duiker van een erkende organisatie, ben je ouder dan 18 en heb je meer dan 100 duiken gemaakt? Beschik je over een geldig EFR instructor brevet of een EHBO/reanimatie instructeursbrevet van een andere erkende organisatie ( vanaf januari 2009 vereist)? Dan kun je direct aan je Padi instructeursopleiding beginnen. Deze opleiding noemen we trouwens IDC, of te wel Ai Dee Cee als je het in het engels uitspreekt. Een IDC bestaat uit twee delen, het Assistent Instructeurs gedeelte (AI) en het Open Water Scuba Instructor gedeelte (OWSI). Ben je al Assistent Instructeur, dan heb je direct toegang tot het OWSI gedeelte en mag je het AI overslaan.

Hoe lang duurt zo'n cursus?

Het totale traject neemt ongeveer acht tot negen full time dagen in beslag, afhankelijk van de groepsgrote. Het is een inspannende maar zeer belonende cursus waarin alle tools om effectief en efficient les te geven aangereikt zullen worden. Door je vooropleiding en ervaring weet je alles over duiken. Tijdens een IDC leer je hoe je op een effectieve en efficiente manier die kennis weet over te brengen.

Hoe zit het met het examen?

Na je IDC wordt je door Padi zelf tijdens een twee daagse Instructor Examination (IE) getoetst op je kennis en vaardigheden. Geen stress....je weet dat je het kunt, want daar hebben jij en je course director voor gezorgd. Je zult deze dagen dan ook als zeer plezierig ervaren.

Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt direct starten met je voorbereidingen. Registreer jezelf als gebruiker van deze site. Schrijf je via de opleidings planning in voor de cursus die je uitkomt. Heb je problemen met bepaalde data, neem dan even contact op zodat we kunnen zien hoe we daar mee omgaan. We zijn uiterst flexibel, maar niet alles is mogelijk gezien de inhoud van de cursussen. Je ontvangt direct een bevestiging en een factuur voor een aanbetaling van 250 euro. Zodra deze betaald is, krijg je een update van gebruiker naar kandidaat en heb je toegang tot de diverse faciliteiten van deze site. Je kunt alle relevante gegevens kwijt die Padi van je wil weten om deel te kunnen nemen aan een IE, je kunt al je huiswerk maken, hebt toegang tot oefenvragen met betrekking tot duiktheorie en standards en diverse video's geven je voorbeelden van de skills en presentaties die van je verwacht worden. Het restant van je cursus bedrag betaal je op factuur. Deze ontvang je ongeveer een week voor aanvang van de cursus.